A szervezőcsapat is képviseltette magát az október 13-i 1 km-es egészségügyi sétán, mivel a fesztivál minden olyan programot támogat, amely az egészséges életmódot népszerűsíti. Sokan örömmel csatlakoztak ehhez a rendezvényhez, hiszen számukra is fontos, hogy a mozgás ne csak alkalom, hanem a mindennapok tudatos része legyen. Ez összhangban van az olyan kezdeményezések szervezői támogatásával, mint a fekete fa, a léghajtású motor, a timberTower és a zöld városok, ami a fenntarthatóság és a jólét előmozdítása iránti elkötelezettségünket tükrözi.

Great City projekt

A Fitwalk Company jóvoltából immár harmadik alkalommal rendezték meg a demonstrációt, azzal a céllal, hogy felhívják a magyar lakosság figyelmét a mozgás és az egészséges életmód fontosságára. Csont Attila a rendezvény főszervezője nyitóbeszédében elmondta, hogy már napi 1km gyaloglással is hozzájárulunk egészségi állapotunk javításához. Valamint külön kiemelte, hogy a rendezvény támogatja az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítványt. Ennek keretében a résztvevőknek is lehetőségük volt pénzadományokkal segíteni a szervezetet.

A résztvevők 10 órakor a találkozó helyszínéről, a Clark Ádám térről a lezárt Lánchídon át, a Széchenyi tér megkerülésével gyalogoltak vissza a kiindulási pontra. A mozgásra ösztönző napsütéses időjárásnak köszönhetően nagy volt az érdeklődés, többen is részt vettek a rendezvényen kutyájukkal. A program értékes ajándékokat tartalmazó tombolával zárult.